Sport
London 2012 - A The Wall Street Journal blogja:
csodát műveltek a magyarok
Washington/Budapest, 2012. augusztus 15., szerda (MTI) - Csodát műveltek a magyar sportolók a londoni olimpiai játékokon - olvasható a The Wall Street Journal internetes oldalán a lap hivatalos blogjában.
 
   

A tekintélyes amerikai konzervatív üzleti-politikai napilap blogjában közölt írás azt emelte ki, hogy a Magyarországgal kapcsolatos külföldi, illetve a hazai politikai és gazdasági viták után az ország teljes joggal került a lapok címoldalára. A magyar olimpiai csapat ugyanis Londonban túlteljesített minden előzetes várakozást, kiváló eredményt ért el, és kilencedik helyen végzett az olimpiai éremtáblázaton.
    A magyar szurkolók úsznak a boldogságban. Az ország sportolói 17 érmet szereztek, nyolc aranyat, négy ezüstöt és öt bronzot. Az olimpia előtti várakozások aligha voltak rózsásak. Több panasz hangzott el a pénzügyi, valamint a nem kielégítő edzési feltételek miatt, és a londoni játékok előtti versenyek nem éppen ígéretes eredményekkel zárultak. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pedig azon az állásponton volt, hogy a négy évvel ezelőtti, mindössze három aranyérmet hozó pekingi szereplés megismétlése kielégítőnek számítana - olvasható az írásban. 
    Idézte Borkai Zsoltot, a MOB elnökét, aki kijelentette: "amit Londonban láttunk, az túltett minden csodán".  
    Az írás a magyar eredményeket azért is rendkívül figyelemreméltónak nevezi, mert a közép-európai térség más országai messze elmaradtak Magyarország mögött. Csehország például a 19., Lengyelország pedig a csalódást jelentő 30. helyen végzett az éremtáblázaton.
    A sikeres magyar szereplés kapcsán emlékeztet arra is, hogy Magyarország nyugati szomszédja, Ausztria Londonban egyetlen érmet sem szerzett, az illetékes miniszter ezért az ország sportolóit "turistáknak" nevezte, és a pénzügyi támogatás drasztikus csökkentését helyezte kilátásba. Németország is hasonló intézkedéseket fontolgat, a német sportolók által szerzett 44 érem ugyanis messze elmaradt a várakozásoktól.
    Az írás végezetül utalt Borkai Zsolt ígéretére, amely szerint a MOB minden tőle telhetőt megtesz a különböző sportágak támogatása, illetve annak érdekében, hogy megteremtsék az újabb sikerek alapjait, különös tekintettel a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokra.
 
 
Forrás:MTI 2012. augusztus 15., szerda 12:50 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu