Hitpercek
Riói világtalálkozó - Ferenc pápa: az imának tettel kell párosulnia
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Vatikánváros, 2013. július 21., vasárnap (MTI)
A riói ifjúsági világtalálkozón résztvevő fiatalokhoz és az egyházhoz is szólt Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében, azt hangoztatva, hogy az imának tettel kell párosulnia.
 
    A jövő hét főszereplői a fiatalok lesznek. Mindazok, akik eljönnek a Rio de Janeiró-i katolikus ifjúsági találkozóra, Jézus szavát akarják hallani. Ezek a fiatalok arra keresnek választ, hogy milyen utat kövessenek az életükben - mondta Ferenc pápa az Úrangyala-imádságot (Angelus) követő beszédében. Az egyházfő arra kérte a Szent Péter téren levő hívőket, hogy imájukkal kísérjék hétfőn kezdődő első apostoli látogatását. 
    Beszédében a pápa azt hangsúlyozta, hogy az ima és a cselekvés nem mond ellent egymásnak. Ellenkezőleg, mindkettő elengedhetetlen a hívők számára. Az egyházfő kijelentette, hogy "az az ima, mely nem vezet konkrét cselekvéshez a szegény, beteg, segítségre szoruló testvérünk iránt, az steril és nem teljes imádság. Ugyanígy amikor az egyházi szolgálat során kizárólag a tárgyak, funkciók, intézmények számítanak, megfeledkezve Krisztus központi jelentőségéről, (…) azt kockáztatjuk, hogy magunkat és nem a rászoruló testvérünkben jelen levő Istent szolgáljuk". 
    A vasárnapi olasz sajtó szerint Ferenc pápa ezzel meghatározta riói látogatása üzenetét, amely a szegények mellett álló egyház szerepének megerősítése lesz. 
    A Corriere della Sera című napilap azt írta, hogy Tarcisio Bertone szentszéki államtitkár most utoljára kíséri el a pápát. A Corriere szerint a XVI. Benedek által kinevezett Bertone leváltása szeptemberben várható, a szentszéki államtitkárság és ezzel a vatikáni külpolitika átalakításával egyidőben. 
 
 
 
Forrás:MTI 2013. július 21., vasárnap 14:12 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu