Hitpercek
Riói világtalálkozó
Ferenc pápa társadalmi problémákról beszélt a repülőn újságíróknak
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, 2013. július 22., hétfő (MTI) - Az időseket és a fiatalokat is kizáró mai társadalom veszélyeiről beszélt Ferenc pápa hétfőn a Rómából Rio de Janeiróba tartó repülőúton nemzetközi újságíróknak.
 
    Ferenc pápa a tizenkét órás repülőút első felében személyesen ment el az Alitalia repülőgépen az újságíróknak fenntartott részbe. Egyenként köszöntötte az őt kísérő olasz és külföldi tudósítókat, hangoztatva, hogy interjút nem adhat nekik, de röviden összefoglalta számukra a riói katolikus ifjúsági világtalálkozó üzenetét. 
    Az egyházfő elmondta: a nemzetközi munkanélküliségi statisztikák szerint fennáll a veszélye annak, hogy egy egész generáció munka nélkül marad. “A világválság nem tett jót a fiatalokkal” - fogalmazott a pápa hangsúlyozva, hogy a munka nemcsak gazdasági szempontból, de erkölcsileg is nagyon fontos. A munka mindenekelőtt személyes méltóságot ad az embernek - mondta az egyházfő. 
    Ferenc pápa szerint a mai emberek a “kiközösítés kultúráját” gyakorolják. A modern társadalom először az időseket “tette félre", mintha már nem tudnának mit nyújtani, és a társadalom most ugyanezt teszi a fiatalokkal is. A kirekesztés helyett az egyházfő a befogadás kultúráját szorgalmazta. “Ha elszigeteljük a fiatalokat, megfosztjuk őket a családhoz, a hazához, a kultúrához, a hithez való tartozástól” - hangoztatta. 
    A katolikus egyházfő helyi idő szerint délután négy órakor (magyar idő szerint este kilenckor) érkezik meg a riói nemzetközi repülőtérre, ahol Dilma Rousseff brazil elnök fogadja. A hivatalos fogadás után Ferenc pápa első állomása a riói székesegyház lesz, majd a vatikáni program szerint az egyházfő nyitott terepjáróval végigjárja a környező utcákat, hogy minél előbb a hívőkkel is találkozzon. Olasz sajtóértesülések szerint a pápa nemet mondott arra, hogy golyóálló üveggel lássák el az őt szállító járművet.
 
 
 
Forrás:MTI 2013. július 22., hétfő 15:49 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu