Hitpercek
Ferenc pápa egy római szerzeteskolostorba látogatott a Hit Évének vége előtt
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2013. november 21., csütörtök (MTI)
A római Aventinus-dombon levő kamalduli szerzetesnők kolostorában imádkozott Ferenc pápa csütörtökön, két nappal a Hit Évének lezárása előtt.
 
    A klauzúrában élő szerzeteseknek szentelt - "Pro Orantibus" (Az Imádkozókért) - imanap alkalmából Ferenc pápa a Vatikántól nem messze, a római Tevere folyó bal partján levő Aventinus-dombra, a Remete Szent Antal kolostorba vonult be néhány órára. Ebben a kolostorban alakult meg Rómában az egyik első női szerzetes közösség még a középkorban. 
    Az újságírók és a kamerák csak addig kísérhették az egyházfőt, amíg az általa mindig használt Ford Focus gépkocsival behajtott a kolostor kapuján. A pápát Michela Porcellato apátnő fogadta és rögtön a templomba kísérte, ahol az egyházfő a kolostorban élő 21 szerzetesnővel találkozott és velük együtt részt vett a virrasztáson is. 
    A Vatikán közlése szerint a szerzetesnőkhöz intézett beszédében Ferenc pápa kijelentette, reménnyel kell várni a jövőt. Feltette a kérdést: vajon a világ kolostoraiban ég-e még az isteni remény fénye. 
    November 24-én ér véget a tavaly XVI. Benedek által elindított Hit Éve. Ferenc pápa szombaton, a katekumenek napján ötszáz 20-40 év közötti felnőtt korában megtért férfival és nővel találkozik. Vasárnap a pápa a Szent Péter téren pontifikál misét. Ezen első alkalommal állítják közszemlére a Szent Péter ereklyéit őrző urnát, amelyet a bazilikából kivisznek a Szent Péter térre. A pápa közzéteszi az Evangelii Gaudium című apostoli buzdítását, amelyet a Vatikán november 26-án mutat be a sajtónak. Ez lesz Ferenc pápa első hivatalos dokumentuma a XVI. Benedek nyugalmazott pápával közösen írt és júniusban megjelent Lumen fidei enciklika után. 
 
 
 
Forrás:MTI 2013. november 21., csütörtök 19:25 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu