Hitpercek
Szíria-konferencia
Ferenc pápa a békéért tett erőfeszítést sürgetett
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2014. január 22., szerda (MTI) - A szíriai konfliktus azonnali leállítását sürgette Ferenc pápa a vatikáni szerdai általános audiencián, melyen a svájci Montreux-ben zajló békeértekezlethez intézett felhívást.
 


    Az egyházfő a szíriai békekonferencia sikeréért imádkozott a Szent Péter téren. Azt kérte az Úrtól, érintse meg mindenki szívét az erőszak minél gyorsabb leállítása és a konfliktus befejezése érdekében, amely már túl sok szenvedést okozott. Hozzátette: nem szabad takarékoskodni a békéért tett erőfeszítéssel.
    Ferenc pápa a "szeretett szíriai nép" számára azt kívánta, hogy határozott út vezesse a megbékélés és az ország újjáépítése felé. Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy a szíriaiak ne ellenséget, hanem testvért lássanak egymásban. A Montreux-ben zajló békekonferencián vatikáni delegáció is részt vesz Silvano Tomasi apostoli nuncius, a Vatikán ENSZ-hez delegált nagykövete vezetésével.         Ferenc pápa tavaly szeptember elején a szíriai harcok leállítását szorgalmazta a Vlagyimir Putyin orosz elnök vezette szentpétervári G8-as csúcsra írt levelében. Szeptember 7-én a pápa nemzetközi békeimát tartott Szíriáért.
 
 
 
Forrás:MTI 2014. január 22., szerda 13:18 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu