Sport
Női kézilabda BL - Martin
most jöhet egy kis ünneplés
A bajnok Győri Audi ETO KC játékosai a kupával az MVM női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) mérkőzés után a Papp László Sportarénában 2014. május 4-én. A győri csapat megvédte címét, miután 27-21-re legyőzte a 2012-es bajnok montenegrói Buducsnoszt Podgoricát. MTI Fotó: Kovács Anikó
 


    Budapest, 2014. május 4., vasárnap (MTI) - Rövid ünneplést tervez Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, miután csapata vasárnap megvédte címét a női kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
    A győriek "Győztes 2014", illetve "Winner 2014" feliratú zöld pólóban vették át az aranyérmeket a Papp László aréna küzdőterén felállított dobogón.
    A díjakat Jean Brihault, az európai szövetség (EHF) elnöke és Michael Wiederer főtitkár adta át. Görbicz Anita a gólkirálynak járó labdát, Katrine Lunde pedig a négyes döntő legjobbjának járó serleget is megkapta.
    Az ünnepség után Ambros Martin elmondta: tudták, hogy nehéz lesz a Final Four, de a játékosok megbirkóztak a feladattal.
    "Amikor a játék dominált és nem a verekedés, akkor érezni lehetett, hogy csak mi győzhetünk. A szezonban van még egy fontos feladatunk, a magyar bajnoki cím megvédése. Most jöhet egy kis ünneplés, aztán arra kell figyelnünk" - nyilatkozott.
    Görbicz is úgy érezte, hogy jobb volt a Győr, de egy pillanatra sem lehetett kiengedniük:
    "Abból már az elődöntőben baj volt. Nagyon jók voltunk az egész BL-ben, egyszer sem kaptunk ki, ez is bizonyítja, hogy méltó helyre került a trófea, és megérdemelten védtük meg a címünket."
    Lunde elmondta, az volt a terv, hogy a Buducsnoszt beállósa ne sok labdát kapjon, és inkább az átlövéseket erőltesse az ellenfél.
    "Ez szinte végig sikerült, így aztán nagyon köszönöm a társaknak, hogy segítették a feladatomat. Negyedszer nyertem BL-t, de ezt nem lehet megunni!" - örvendezett.
    A 18 éves Korsós Dorina hétfőn már BL-győztesként kezdi meg az érettségi vizsgáit.
    "Nekem még a tanulással is kellett foglalkoznom, de nagyszerű társaim vannak, és így könnyebb elviselni fiatalon a terhet. Majd később megmondom, mi nehezebb: BL-t nyerni vagy érettségizni" - tette hozzá tréfásan.
    A mindkét nap remeklő Eduarda Amorim nagyon élvezte a Final Fourt:
    "Nagyon jó volt a hétvége, igazi ünnep, és ami a lényeg: ismét mi nyertük a Bajnokok Ligáját. A közönség fantasztikus volt, bízom benne, hogy sok ilyen sikerben lesz még részünk."
    Dragan Adzic, a Podgorica vezetőedzője gratulált a Győrnek:
    "Nem volt véletlen, hogy a Győr nyert, hiszen fantasztikus csapat, ráadásul hazai pályán is játszott. Sajnos voltak sérültjeink, talán ha nincsenek, akkor szorosabb lett volna a finálé."
    A Győr aratta a magyar női kézilabdázás 14. európai kupasikerét.
    Az eddigi magyar győztesek:
    BL (BEK):
1982: Vasas, 1999: Dunaferr, 2013: Győr, 2014: Győr
    KEK:
1978: FTC, 1981: Bp. Spartacus, 1995: Dunaferr, 2011: FTC, 2012: FTC
    EHF Kupa:
1995: Debrecen, 1996: Debrecen, 1998: Dunaferr, 2005: Cornexi, 2006: FTC
 
    A BL-győztes Győr csapata:
Katrine Lunde, Heidi Löke, Hornyák Dóra, Korsós Dorina, Herr Orsolya, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Eduarda Amorim, Soós Viktória, Raphaelle Tervel, Orbán Adrienn, Szepesi Ivett, Sirián Szederke, Boczkó-Hornyák Ágnes, Katarina Bulatovic, Bognár-Bódi Bernadett, vezetőedző: Ambros Martin, edző: Danyi Gábor
 
 
 
Forrás:MTI 2014. május 4., vasárnap 20:07 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu