Technika
Kartonból bicikli
polyak.zsuzsa,2014. május 30., péntek 10:06 
Kartonpapírból és 2000 Ft-ból készül a jövő szuperbringája
 Kartonpapírból készül, 140 kg-t elbír, nagyon jól néz ki, és extrém olcsó - ez lehet a jövő kerékpárja. Három év kísérletezés van benne, de megérte. 
 
Az erős, mégis mindössze 9 kg-s biciklit egy díjnyertes izraeli tervező és hobbikerékpáros, Izhar Gafni készítette el, nem kevés kísérletezés után. Újrafelhasznált papírból sok mindent készítenek - de kerékpárt nem túl gyakran. Főleg nem olyat, ami nem csak egy 20 kg-s gyereket bír el, de akár egy majd másfél mázsás felnőttet is. Ez most mindössze 2000 forintból sikerült - a gyerekverzió pedig ennek a fele, mindössze 5 $-ból készül el. Persze rengeteg munka és kezdeti bukás van benne... mérnökbarátai egyenesen lehetetlennek nevezték Ganfi tervét. 
 
Az amúgy szíjhajtású kerékpár terhelhetősége után a második fontos kérdés, hogy  vízálló-e, de ahogy a lenti képen is látszik, tökéletesen bírja a vizes terepet is. Az ötletgazda elmondása szerint a titok a rengetek hajtogatásban van: mintha csak origami készülne, szorosan és rengetegszer préselte egymáshoz az újrafelhasznált kartondobozok elemeit. 
 
Az összeállításról videó és fotók alább.  
 
Hajtogatni, hajtogatni, hajtogatni... 


 
Bírja a strapát
 Izhar cardboard bike project from Cardboard Technologies on Vimeo.
Forrás:index.hu
 


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu