Hitpercek
Ferenc Pápa
A római stadionban imádkozott Ferenc pápa
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, június 1., vasárnap (MTI) - Az egyházhoz, a papsághoz, a fiatalokhoz, a családokhoz és a fogyatékkal élőkhöz is szólt Ferenc pápa vasárnap a Szentlélekben való megújulás elnevezésű nemzetközi karizmatikus közösségnek a római olimpiai stadionban tartott találkozóján.
 
    A mozgalom tagjai - közöttük papok és hívők is - a világ félszáz országából érkeztek Rómába a Szentlélekben való megújulás 37. találkozójára. A karizmatikus közösséget az olasz Salvatore Martinez vezeti, aki a mozgalom első laikus elnöke. 
    A római olimpiai stadionban összegyűlt ötvenezres tömeg állva tapsolva fogadta az egyházfőt, aki gyalog ment el a sportpálya szélén neki fenntartott helyig. 
    “Köztudott, hogy Buenos Aires érsekeként kezdetben nem helyeseltem azt, ahogyan imádkoztatok, inkább szambaiskolára emlékeztetett mint imára. Azóta jobban megismertem a mozgalmatokat, és megértettem szolgálatotokat. Pápává választásom előtt a mozgalom lelki referense is voltam Argentínában” - mondta Ferenc pápa.     Beszédében a világegyház működéséről beszélt és úgy fogalmazott, az egyházban amikor valaki fontosabbnak érzi magát a másiknál, "kitör a pestis". 
    "Az egyházban senki sem érezheti magát főnöknek" - hangoztatta Ferenc pápa. 
     Ferenc pápa a katolikus közösség tagjaival együtt imádkozott, majd letérdelt a tömeg előtt és azt kérte, imádkozzanak érte. Ugyanezt tette tavalyi pápává választása estéjén a Szent Péter bazilika lodzsáján. 
    Az egyházfő a nemzetközi karizmatikus közösségeket közös találkozóra hívta a római Szent Péter térre 2017 pünkösdjére.
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. június 1., vasárnap 21:22 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu