Hitpercek
Ferenc pápa
semmi nem igazolja az Irakban és Szíriában zajló erőszakot
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2014. október 2., csütörtök (MTI) - Irak és Szíria, valamint az egész Közel-Kelet helyzetéről kezdődött magas szintű tanácskozás csütörtökön a Vatikánban, amelyen Ferenc pápa a közel-keleti térségben szolgáló apostoli nunciusokkal egyeztet.
 


    Közel-keleti csúcsnak nevezték el a Vatikánban a szentszéki államtitkárság könyvtártermében szombatig tartó megbeszélést. Az egyházfő azokat a nunciusokat hívatta Rómába, akik Jordániában, Irakban, Iránban, Libanonban, Egyiptomban, Izraelben, Jeruzsálemben, a palesztin területeken, Szíriában és Törökországban szolgálnak.
    A több mint húsz fős találkozón jelen vannak a Vatikán az ENSZ és az EU melletti megfigyelői, valamint Pietro Parolin szentszéki államtitkár, Fernando Filoni bíboros, a pápa személyes iraki megbízottja, aki az utóbbi hetekben Irakban és Szíriában is járt, és más vatikáni hivatalok vezetői.
    A Vatikán egyelőre annyit közölt, hogy a zárt ajtók mögött zajló találkozón Ferenc pápa is felszólalt.
    Ezt megelőzően az egyházfő IV. Mar Dinkhát, az Asszír Keleti Egyház pátriárkáját fogadta. Ferenc pápa kijelentette: "semmilyen vallási, politikai és gazdasági indok nem igazolja, hogy több százezer férfi, nő és gyermek hal meg ártatlanul Irakban és Szíriában".
    Ferenc pápa a Közel-Keleten élő keresztény közösségek által elszenvedett "mindennapos üldözésre" is emlékeztetett.
 
 
 
 
Forrás:MTI 2014. október 2., csütörtök 12:14 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu