Hitpercek
Ferenc pápa
Gyermekeket keresztelt meg Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2015. január 11., vasárnap (MTI) - Ferenc pápa vasárnap harminchárom csecsemőt részesített a keresztség szentségében a Sixtus-kápolnában Jézus megkeresztelésének ünnepén.

 
    A katolikus egyházfő húsz kislányt, közöttük egy ikerpárt és tizenhárom kisfiút keresztelt meg a Vízkereszt utáni első vasárnap, amikor az egyház Jézusnak a Jordán folyóban való keresztelését ünnepli.
    A gyerekek a Vatikánvárosban dolgozó laikusok, közöttük a Vatikáni Múzeum teremőreinek, a Vatikáni Rádió dolgozóinak, a vatikáni csendőrség tagjainak gyermekei voltak. 
    A gyereksírástól kísért beszédében Ferenc pápa azt hangsúlyozta, hogy a gyerekek vallásos nevelése is mindenekelőtt a szülők példamutatásától függ. Az egyházfő azt mondta az édesanyáknak, nyugodtan szoptassák meg síró gyermekeiket a Sixtus-kápolnában. A pápa azokért az anyákért imádkozott, akik nem tudnak táplálékot biztosítani gyermekeiknek. 
    Ferenc pápa a misét az oltár felé, a hívőknek hátat fordítva mutatta be az ősi rítus szerint, ahogyan XVI. Benedek szokása volt misét pontifikálni a Sixtus-kápolnában. 
    A Szent Péter téren délben mondott beszédében Ferenc pápa arra kérte a hívőket, hogy ne csak születésük, hanem megkeresztelésük napjára is emlékezzenek. Az egyházfő emlékeztetett, hogy hétfőn este megkezdi ázsiai látogatását, január 12. és 19. között Srí Lankára és a Fülöp-szigetekre látogat el. 
 
 
Forrás:MTI 2015. január 11., vasárnap 12:47 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu