Hitpercek
Hőség
Ferenc pápa szerint bátor, aki a kánikulában kimegy az utcára
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, 2015. július 20., vasárnap (MTI) - Köszönetet mondott a Szent Péter téren a kánikula ellenére is jelen levő hívőknek Ferenc pápa vasárnap délben. Olaszországban hatvan év óta ez a legforróbb július.

 
    Ferenc pápa az Úrangyala-imádság (Angelus) előtt bátraknak nevezte a szavait a tűző déli nap alatt hallgató hívőket. 
    Itáliában vasárnap tetőzött a napok óta tartó újabb hőhullám. Az egész olasz csizmán negyven fok körüli hőmérsékletet mértek, amely a levegő magas páratartalma miatt még magasabbnak tűnt. Huszonhárom olasz városban rendelték el a legmagasabb fokozatú hőségriadót, egyebek között az Adriai-tenger partján fekvő, nyaralókkal teli üdülőhelyeken is. 
     A statisztikák szerint az utóbbi hatvan évben a mostani számít a legforróbb júliusnak. Az olasz kórházak sürgősségi osztályai megteltek a meleg miatt rosszul lett olaszokkal és turistákkal. Csak Torino városában június elejétől 140 - más betegségben is szenvedő - idős ember halt meg a hőség következtében.
    A kánikula miatt mintegy 15 százalékkal visszaesett a tehenek tejtermelése, csökkent a tojástermelés mértéke is, a rekkenő hőségben szenvednek a sertések és a méhek is. 
    Az időjárás-előrejelzések szerint csak július 25-től várható enyhülés Olaszországban.
 
 
Forrás:MTI 2015. július 19., vasárnap 14:31 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu