Hitpercek
Illegális bevándorlás
Ferenc pápa együttműködést szorgalmazott a migránsok védelmében
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, augusztus 30., vasárnap (MTI) - Hatékony nemzetközi együttműködést sürgetett Ferenc pápa a migránsok védelmében a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében. 
 
    Ferenc pápa az osztrák autósztrádán holtan megtalált 71 menekültért imádkozott. A Szent Péter téren lévő hívők is néhány percre csendben imádkoztak az áldozatokért. Jelen volt Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek is.
    Az egyházfő kijelentette: "meg kell akadályozni, hogy ezek, az egész emberiséget sértő bűncselekmények megismétlődjenek". A pápa ennek érdekében hatékony együttműködést sürgetett az érintett államoktól. 
    Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a bevándorlók "borzasztó körülmények között teszik meg útjukat".
    Az úrangyala imádság (Angelus) előtt mondott beszédében Ferenc pápa a keresztényekhez fordult, arra figyelmeztetve őket, hogy a jó kereszténynek nem az számít, aki a külvilág előtt azt mutatja, hogy "betű szerint" betartja az egyházi tanításokat, hanem az, aki a szegényeket, gyengéket és elnyomottakat segíti. 
    Ferenc pápa a Közel-Keleten és a világ más térségeiben üldözött keresztényekről is megemlékezett. Az egyházfő kijelentette, azt kéri a nemzetközi közösségtől "tegyen valamit az erőszak és a visszaélések leállítására". 
 
 
Forrás:MTI 2015. augusztus 30., vasárnap 13:46 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu