Hitpercek
Ferenc pápa Havannában
Nem eszméket, hanem konkrét embereket kell szolgálni.
 Havanna, 2015. szeptember 20., vasárnap (AFP/EFE/ANSA) - A kubai keresztényeknek nem "ideológiákat", nem "eszméket" kell szolgálniuk, hanem konkrét embereket, elsősorban a legelesettebbeket - ezt a gondolatot fejttette ki vasárnap Havanna központi terén elhangzott szentbeszédében Ferenc pápa.
 
    A kubai látogatáson tartózkodó katolikus egyházfő a Forradalom terén (Plaza de la Revolución) tartott misét. Az összesereglett kubaiak előtt, valamint Raúl Castro kubai és Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök jelenlétében elhangzott homíliájában megállapította: egy nép, egy nemzet vagy bármely ember nagyságának a mércéje az, miként kezeli a legelesettebbek ügyét. 
    A többiek szolgálata soha nem "ideológiai" természetű, mivel nem eszméket, hanem konkrét embereket kell szolgálni - mondta a pápa, felhívva a figyelmet: kereszténynek lenni azt jelenti, hogy óvjuk testvéreink méltóságát, harcolunk méltóságukért, sőt, a testvérek méltóságának szenteljük életünket. A keresztény embernek félre kell tennie saját igényeit, elvárásait, hatalomvágyát a legkiszolgáltatottabbak konkrét tekintete előtt.  Őket kell felkarolni kézzelfogható cselekedetekkel, döntésekkel, a hús-vér emberek életét kell oltalmazni, szolgálni - mondta az egyházfő.
 
 
Forrás:MTI 2015. szeptember 20., vasárnap 17:19 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu