Hitpercek
Szentév
Mintegy három millió zarándok érkezett a Vatikánba a szentév első száz napja alatt.
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2016. március 14., hétfő (MTI) - A nemzetközi biztonsági helyzet sem tántorította el a Ferenc pápa által az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentévre Rómába érkező zarándokokat - összegezte a szentév első száz napját az ennek szervezéséért felelős Rino Fisichella érsek hétfői sajtótájékoztatóján. 
 
    Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke elmondta, hogy március 11-ig több mint 2,8 millió olasz és külföldi vett részt a szentévnek csak a Szent Péter téren zajló eseményein. Hangsúlyozta, hogy péntek óta már további közel százezer ember volt jelen Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott szombati és vasárnapi beszédén.
    A legtöbben, mintegy 500 ezren februárban zarándokoltak el a Szent Péter-bazilikába, amikor a szentév eseményeinek keretében a bazilikában kiállították Szent Pio atya földi maradványait.        Jelentős számú tömeg várható Virágvasárnap, valamint a húsvéti szent hét napjaiban is.
    A szentév római programjaiért felelős Rino Fisichella hozzátette, hogy a mintegy hárommillió zarándok között nem szerepelnek azok, akik a másik három római bazilikába látogattak el.
    A Ferenc pápa által az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentév december 8-án kezdődött a Szent Péter-bazilika szent kapujának megnyitásával. A novemberben, Párizsban történt terrorista merényletek után kevesebb mint egy hónappal kezdődött szentév elején sokan attól tartottak, hogy a bizonytalan nemzetközi biztonsági helyzet elriasztja a Rómába tartó zarándokokat.
    Az érsek kiemelte, hogy ezidág a szentév eseményei "teljes biztonságban" zajlottak.
    A szentév első száz napját mérlegelő vatikáni sajtótájékoztatón Franco Gabrielli római prefektus megjegyezte, hogy a november 20-ig tartó szentév alatt az olasz főváros biztonságát felügyelő rendőrségi erőket 3600 fővel erősítették meg. Ez azt jelenti, hogy Rómát és környékét több mint húszezer katona, rendőr, csendőr felügyeli, de a munkában részt vesznek a tűzszerészek és tűzoltók is.
 
 
Forrás:MTI 2016. március 14., hétfő 14:48 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu