Gyógy-Ász
A máj
Mérgek nélkül, avagy évente kétszer tehermentesítsük szervezetünket.

Méreganyag érkezik szervezetünkbe a levegőből, a vízből, a táplálékból szerves, vagy szervetlen formában. A test mindezen anyagokat a máj szűrőrendszerén futtatja át, vagy éppen ott ülepszik, ott telepedik meg. Ezen méreganyagok pedig lassítják, terhelik, vagy éppen roncsolják a máj méregtelenítő tevékenységét.

Ha méregtelenítő szervünk leterhelt, azt jelezheti szemünk, mert a szem a máj külső megnyilvánulása. Vagyis a szemfehérje elszíneződése, akkor a máj „nem érzi jól magát”.

A természetgyógyász szerint évente kétszer- ősszel és tavasszal- szükséges májméregtelenítést végezni, mely nem csupán szervi salaktalanítást jelent, hanem a máj sejtjeinek regenerációját, az epetermelés elősegítését.

Hogyan kezdjünk hozzá?

A kúra kéthetes.

Egyik alapja a Máriatövis kivonat Legalon formájában. A Legalon 70 mg-os kiszerelésben kapható, amiből naponta 2-szer 1 szemet vegyünk be, reggel, illetve este.

A Máriatövis regenerálja a májsejteket, segíti az epetermelést és májmegújító hatású.

A Legalon kúra mellett ihatunk teát.

A tea összetevői: - 1 evőkanál articsóka levél

  • 2 evőkanál katáng

  • 2 evőkanál füstikefű

  • 3 evőkanál körömvirág

A növényeket összekeverjük és lezárt üvegedényben tároljuk. Naponta 1 teáskanállal veszünk a teakeverékből, s 3 dl vízzel forrázzuk le.

Az articsóka sejtmegújító, a füstikefű a máj ingervezetését serkentő, a katáng epehajtó, míg a körömvirág nyálkásító hatású, vagyis összesimítja a többi gyógy növényt

Fontos, hogy akinek epeköve van, az előzetesen beszélje meg a tisztítókúrát orvosával, vagy kérje a természetgyógyász tanácsát.

Konkrét panaszok esetén  először keresse fel a szakorvost, kiegészítő kezelésként pedig forduljon bizalommal  a  természetgyógyászhoz !


Kovács Sándor természetgyógyász tanácsi alapján:  

  

Illés Adrienn 

 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu