Sport
MAGABIZTOS FEHÉRVÁRI GYŐZELEM
2012.03.18.
A Miskolci Jegesmedvék fennállásuk első OB1-es döntőjét játszották vasárnap este a legjobb összeállításában jégre lépő Sapa Fehérvár AV19 ellen.
A miskolci Jégcsarnok csaknem megtelt a döntőre, alig pár szék maradt üresen. A mérkőzés előtt látványos felvezetéssel érkeztek a hazai játékosok a jégre. A mérkőzésen a Jegesmedvék játszhattak először emberelőnyben, mindjárt az első percben, de nem sikerült kihasználni. A 6. percben nagy tüzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, amelyből gól nem, csak egy Maci-kiállítás lett. Ebből viszont csaknem a sárga-feketék lőttek gólt: Szilágyi egyedül állt Bálizzsal szemben, de nem tudta felemelni a korongot, így a lehetőség oda lett. A 9. percben megszerezte a vezetést a Volán: Kovács volt eredményes közelről (0-1). Két perc múlva növelte előnyét a vendégcsapat, a védőjével a kapu előtt viaskodó Sofronról valahogy a kapuba pattant a korong (0-2). Kicsit megzavarodtak a Macik, 17 másodperc múlva Ryan szintén közelről mattolta Budait (0-3). A 14. percben Chmelo nagy bombája zúgott el centikkel a kapuvas mellett. A 16. percben szép támadás végén Kovács fektette el Budait és emelt fonákkal a hálóba (0-4). Nem sokkal később Vas fogta bravúrral Budai.
 
A szünetben a két csapat szurkolói mérték össze tudásukat a jégen kapuralövésben, és ebben a miskolciak bizonyultak jobbnak.
 
Ritó nem hibázott
 
A második harmad 2. percében Horváth felpattanó lövése okozott riadalmat a hazai kapu előtt, az ellentámadás végén Dubek nagy lövését Bálizs tolta fölé bravúrral. Egy perccel később Klassen cselezte át magát a védőkön, nagy lövését Budai a mamuttal tolta oldalra. A 7. percben szépített a Miskolc. Szilágyi remek passzával a mindössze 18 éves, saját nevelésű Ritó ugorhatott ki egyedül, és szólója végén magabiztosan mattolta Bálizst (1-4). Ezután a Fehérvár ismét „bekeményített” sorra dolgozták ki helyzeteiket, de Budai óriási formában védett, míg máskor Fortuna fogta meg a miskolciak kezét. A nagy nyomás a 15. percben érett góllá, amikor Sofron a védője mellől lőtte ki a bal sarkot (1-5). Két perccel a vége előtt egy kijátszott támadás végén Pratt lőtt gólt (1-6).
 
Fiatalok a jégen
 
A harmadik harmadban a 3. percben Nagy lőtt oldalról, a vendégkapus azonban a lepkés kesztyűvel elkapta a korongot. A 6. percben Bonar egyedül vezette rá Bálizsra a korongot, de végül fölé vágta a pakkot. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de gól egyik helyzetből sem lett. Greg Lindqvist a legfiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott, akik így értékes tapasztalatokat gyűjthettek. A 11. percben Klassen iratkozott fel a góllövőlistára (1-7). A 15. percben Nagy lövése után Miskolczi elé pattant a korong, az ő ismétlését azonban védte Bálizs. Két perccel a vége előtt Vas szólót hibázott, majd nem sokkal később Bonar már csak Bálizzsal állt szemben, de közelről a kapusba bombázott.
 
Jegyzőkönyv
 
Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV 19
 
1-7 (0-4, 1-2, 0-1)
 
Miskolci Jégcsarnok 1500 néző
 
V: Sós, Németh, Pálkövi
 
Gól: Ritó ill., Kovács (2), Sofron (2), Ryan, Pratt, Klassen
 
Kiállítás: 4 perc illetve 4 perc
 
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Ritó, Jarabek, Svasznek, Mocsári, Láda P., Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
 
SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Hetényi, Horváth, Hajós, Ryan, Ladányi, Benk, Láda B., Sofron, Kovács, Mihály, Palkovics, Dacosta, Klassen, Tóth, Pratt, Vas, Sille, Orbán, Magosi, Pleszkán (k). Edző: Kevin Primeau.
 
Greg Lindqvist: - Ez a realitás, ez a különbség a MOL Liga és az EBEL között. Számunkra ez egy tanulási folyamat, hiszen ilyen szinten ebben a szezonban még nem játszottunk. Ebből a döntőből mi így profitálhatunk.
 
Kevin Primeau: - Jól játszottunk, bár néha nem olyan sebességgel, mint kellett volna. Örülök a győzelemnek.
 
A címlapkép Jezoviczki Máté felvétele.
 
A tudósítás a Chipland Kft. támogatásával készült. 

Forrás: miskolcijegesmedve.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu