Sport
SÚLYOS VERESÉG FEHÉRVÁRON
2012.03.19.
A Sapa Fehérvár AV19 ellen hétfőn folytatta az OB1 döntőjét a Miskolci Jegesmedvék csapata.

A mérkőzés előtt tovább gyengült a Jegesmedvék amúgy is tartalékos csapata, ugyanis betegség miatt Josh Bonar nem tudott elutazni Székesfehérvárra, így a sárga-feketék alig három sorral tudtak kiállni, és a 19 játékosból 7 saját nevelésű, tizenéves fiatal volt. Greg Lindqvist vezetőedző úgy döntött, hogy ezen a meccsen Gyenes Dávidot nevezi kezdőkapusnak, hogy ő is megmutathassa, mire képes egy magasan jegyzett csapat ellen. Alig telt el egy perc és máris megszerezte a vezetést a Volán. Sofron lépett ki egyedül, elfektette Gyenest és a hálóba lőtt (1-0). Gyorsan jött a második találat, a 3. percben Láda Balázst hozták kihagyhatatlan helyzetbe a társak, és ő közelről nem hibázott (2-0). Tovább folyt a fehérvári örömjáték: az 5. percben Vas lőtt nagy gólt (3-0). Ezután Gyenes több szép védést is bemutatott. Az első öt perc sokkja után magukhoz tértek a Macik, a védekezésük összeszedettebb lett, és már a támadásokra is nagyobb energiát tudtak fektetni. A 15. percben Nagy lövését nyomta oldalra a mamuttal Munro. Két perccel később Rafaj húzta meg a bal szélen, Munro fölöslegesen jött ki, a csatár mellette középre adott, ám ott nem volt senki, hogy az üres kapuba lőjön.
 
Jarabek a kékről
 
A második harmad első két helyzetét a miskolciak hagyták ki, utána viszont a hazaiak lőttek egy érvénytelen gólt. Az emberhátrányban Gyenes két bravúros védést is bemutatott, ám végül nem sikerült kivédekezni. Kilenc másodperccel a büntetés letelte előtt Vas bombázott a kapuba (4-0). A 7. percben Popovics csaknem mattolta Munrot, ám a kapus végül jól zárta a szöget. A 11. percben Tóth húzogatott a vendégkapu előtt, és végül Gyenes mellett a hálóba lőtt (5-0). A 14. percben Tóth szólóját védte szépen Gyenes. A 16. percben első emberelőnyét gólra váltotta a Miskolc: Jarabek a kék vonal közeléből hatalmas gólt lőtt (5-1). Egy perc múlva Ryan lőtt estében szerencsés gólt (6-1). Egy perccel a harmad vége előtt Ladányi találta telibe a felső vasat.
 
Hat gól a miskolci kapuban
 
A harmadik harmad alig telt el fél perc, amikor már egy helyzet alakult ki a hazai kapu előtt, és bár többen is célba vették a kaput, Munro a helyén volt. A Fehérvár továbbra is fölényben játszott: a 11. percben Palkovics szerzett korongot, bevitte a miskolci harmadba és szép gólt lőtt (7-1). Még egy perc sem telt el, amikor Johansson közelről tuszkolta a korongot a kapuba (8-1). A 13. percben Magosi maradt egyedül a vendégharmad közepén és kilőtte a jobb sarkot (9-1). Fél perccel később Miskolczi közelről a kapuvasra tolt egy beadott korongot. A 17. percben a hazaiak kipasszolták a vendégvédelmét, és végül Hajós talált be Gyenes kapujába (10-1). A 18. percben Johansson lőtt újból gólt (11-1), majd a vége előtt egy perccel Láda Balázs szúrt kést ismét egykori csapatának szívébe (12-1).
 
Jegyzőkönyv
 
SAPA Fehérvár AV 19 – Miskolci Jegesmedvék
 
12-1 (3-0, 3-1, 6-0)
 
Székesfehérvári i Jégcsarnok 1600 néző
 
V: Gebei, Nagy, Soós
 
Gól: Sofron, Láda B (2)., Vas (2), Tóth, Ryan, Palkovics, Johansson (2), Magosi, Hajós ill., Jarabek
 
Kiállítás: 6 perc illetve 2 perc
 
MJJSE: Gyenes – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Ritó, Jarabek, Svasznek, Láda P., Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy, Budai K. (k). Edző: Greg Lindqvist.
 
SAPA Fehérvár AV 19: Munro – Hetényi, Horváth, Hajós, Ryan, Ladányi, Benk, Varga, Láda B., Sofron, Kovács, Palkovics, Dacosta, Tóth, Johansson, Vas, Sille, Durco, Orbán, Magosi, Bálizs (k). Edző: Kevin Primeau.
 
Greg Lindqvist: - Sajnos ekkora a különbség a két csapat között. A rengeteg sérült hiányát nem tudtuk ellensúlyozni, és a Volán az utolsó tíz percben átgázolt rajtunk. A csapatom már nagyon fáradt. Remélem szerdán Bonar visszatérhet, és nagyobb ellenállást tudunk kifejteni.
 
A tudósítás a Chipland Kft. támogatásával készült. 

Forrás: miskolcijegesmedve.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu