Hitpercek
Ferenc pápa
Egy hét múlva karácsony, álljunk meg egy pillanatra!
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2016. december 18., vasárnap (MTI) - Jövő vasárnap karácsony lesz, a következő héten találjunk egy pillanatot arra, hogy megálljunk és csendet találjunk - mondta Ferenc pápa advent utolsó vasárnapján, a Szent Péter téren délben tartott beszédében. 
 
    Ferenc pápa hozzátette, a karácsony üzenetén való gondolkodásban segít, ha elképzeljük, miként tartott Szűz Mária és József Betlehembe, vagyis elképzeljük útjukat, fáradozásukat, de örömüket, meghatódottságukat és aggodalmukat is, hogy helyet találjanak a születendő gyermeknek. 
    "Próbáljunk meg belépni az igazi karácsonyba, amely Jézus születése, hogy részesülhessünk ennek az ünnepnek a kegyelmében, amely a szeretet, az alázat, a gyengédség kegyelme" - mondta a katolikus egyházfő, aki egyúttal köszönetet mondott a 80. születésnapjára a világ minden részéből érkezett köszöntésekért. 
    Ferenc pápa az idén is személyesen vezeti a Vatikán karácsonyi szertartásait. December 24-én este a Szent Péter-bazilikában mutat be szentmisét, december 25-én délben ünnepi beszédet mond a Szent Péter téren, és Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra. 
 
 
Forrás:MTI 2016. december 18., vasárnap 13:00
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu