Hitpercek
Ferenc pápa
A kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.
A kereszténység első vértanújának ünnepén Szent István tanúságtételéről beszélt Ferenc pápa kedd délben az Úrangyala-imádság (Angelus) alkalmával a Szent Péter-téren. A katolikus egyházfő szerint  a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.


 
    Ferenc pápa kijelentette, Szent István Istenbe vetett mély hitével "válságba sodorta" kora vallási és politikai vezetőit, mivel haláláig kitartott Jézus mellett. 
    A hitéért életét áldozó első vértanú Jézus "kényelmetlen" üzenetét hirdette, amely kihívja maga ellen a vallási és világi hatalmat, és megmozdítja a lelkiismereteket". 
    A katolikus egyházfő hozzátette: Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának  az ideje. 
    Ferenc pápa rövid olasz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is ezt a magatartást kell követni, vagyis bizalmat kell vetniük hitükbe és szeretetet embertársaik felé. Csakis ez a magatartás fordíthatja meg életünket,  és teheti  azt szebbé és eredményesebbé - mondta Ferenc pápa. 
    Az Angelus után Ferenc pápa áldását adta azokra az ukránokra, akik nemzeti zarándoklaton érkeztek a Vatikánba karácsonyra. 
    Ferenc pápa megköszönte a világ számos részéből hozzá érkezett karácsonyi üdvözleteket, hangsúlyozva, hogy nem tud mindegyikre válaszolni.
 
 
Forrás:MTI 2017. december 26., kedd 12:56 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu