Aktuális
DK - Barkóczi
A Simonka-ügy valódi felelősei helyett strómanok ülnek a vádlottak padján.
A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy Simonka György fideszes képviselő és társai büntetőügyében a valódi felelősök helyett strómanok ülnek a vádlottak padján - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a DK szóvivője.
 
    Barkóczi Balázs a 24. hu információjára hivatkozott. A portál pénteken azt írta, hogy a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Simonka György és társai ügyében Kerényi Jánosnak, a Fidesz dél-alföldi regionális-pártigazgatójának az unokaöccsét és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is megvádolják.
    Barkóczi Balázs azt mondta, a Simonka-ügy újra megmutatta, hogy a Fidesz "bűnszervezetként lopja szét az országot", és ehhez asszisztálnak a kormánypárt polgármesterei is. A DK abban reménykedik, hogy a nyomozás bebizonyítja, a vádlottak padjára ültetett "fideszes rokonok" csak strómanok, a valódi elkövetők pedig ott ülnek a parlamenti padsorokban és a polgármesteri székekben - fogalmazott.
    Megkérdezték a szóvivőt, mit szól ahhoz, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Varju László DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A Legfőbb Ügyészség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a megalapozott gyanú lényege szerint Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt találkozott egy függetlenként induló jelölttel, és anyagi juttatást ígért neki azért, hogy lépjen vissza a javára.
    Barkóczi Balázs koncepciós eljárásnak nevezte az esetet, és leszögezte, hogy mindenben kiállnak Varju László mellett. Elmondta, nem hallotta a bizonyítékként készült hangfelvételt, de biztos abban, hogy ugyanolyan lejárató kampányról van szó, mint amilyen Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vagy László Imre XI. kerületi polgármesterjelölt ellen indult.
    Megkérdezték arról is, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt. A szóvivő azt felelte, alkalmas és jó jelöltnek tartják Karácsony Gergelyt, és továbbra is támogatják.
    A pénteken nyilvánosságra került, 2015-ös jobbikos levelezésről, amelyben Mirkóczki Ádám képviselő vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát szintén megkérdezték. A DK-s politikus azt felelte, a Jobbiknak voltak vállalhatatlan kijelentései és ügyei, de a párt azóta egy színpadra lépett a demokratikus ellenzékkel, és ezzel vállalta, hogy az "Orbán utáni Magyarország" csak az emberi méltóság tiszteletére épülhet.
 
 
 
Forrás:MTI 2019. október 4., péntek 13:21 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu