Aktuális
DK
Minden ötödik egészségügyi dolgozó azt fontolgatja, hogy nem írja alá az új szerződését!
Az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát - mondta sajtóhírekre hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK)egészségügyi szakpolitikusa.
 
    Komáromi Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján közölte: a hírek szerint van olyan Covid-osztály, ahol ugyanilyen okokból az ápolók nyolcvan százaléka készül felmondani. Ha ez a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása közben történik meg, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával - fogalmazott a politikus.
    A kormánynak legalább pénteken, a magyar ápolók napján észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább "kizsákmányolni" az egészségügyi dolgozókat, mert annak beláthatatlan következményei lesznek - jelentette ki a háziorvos. Tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett "megalázó" bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk - jelentette ki.
 
 
 
Forrás:MTI 2021. február 19., péntek 14:41 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu