Aktuális
Csárdi
Újabb kérdések Kósa-ügyben!
Újabb kérdéseket tett, illetve tesz fel az LMP országgyűlési képviselő-csoportjának helyettes vezetője Kósa Lajos ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznek, Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének és Kocsis Máténak, a Fidesz országgyűlési frakciója vezetőjének.


 
    Csárdi Antal szombati online sajtótájékoztatóján közölte: Polt Pétertől azt kérdezi, hogy folyik-e eljárás azokban a Kósa Lajost érintő ügyekben, amelyek szerinte felvetik a bűncselekmények gyanúját.
    Kövér Lászlótól, illetve Kocsis Mátétól pedig azt kérdezte, illetve kérdezi, hogy a történtek után méltónak tartják-e Kósa Lajost arra, hogy elnökként vezesse az Országgyűlés nemzetbiztonsági szempontból is fontos honvédelmi bizottságát.
    A politikus emlékeztetett: Polt Pétertől korábban arra várt választ, hogy folyik-e befolyással üzérkedés, okirathamisítás, vagy hamis tanúzás miatt Kósa Lajos ügyében eljárás. Csárdi Antal hangsúlyozta, hogy Polt Péter a kérdésekre nem válaszolt, csak korábban is ismert tényeket közölt; ebben a helyzetben kénytelen újra a legfőbb ügyészhez fordulni.
    Hozzátette: mivel Kövér László a hozzá intézett kérdésre reagálva azt írta, a Fidesz-KDNP képviselő-csoportja jogosult a bizottsági elnök jelölésére, szombaton levelet küld Kocsis Máténak, amelyben szintén afelől érdeklődik, hogy méltónak találja-e a tisztségre Kósa Lajost.
    Végül úgy vélekedett: Kósa Lajos ügye túlmutat azon a feltételezésen, hogy valakit felkészületlensége vagy ostobasága miatt átvertek, és felmerül a bűncselekmény gyanúja. Ebben a helyzetben az ügyészségnek és a nyomozó hatóságnak kutya kötelessége, hogy az ügyet tisztázza a nyilvánosság számára is - fogalmazott Csárdi Antal.
 
 
 
Forrás:MTI 2021. március 6., szombat 13:33
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu