Aktuális
Komjáthi Imre
Az emberek tisztességes béreket akarnak!
A dolgozó emberek tisztességes béreket, megbecsülést akarnak és ez az MSZP programja - mondta a párt elnökhelyettese online sajtótájékoztatóján szombat reggel.
 
    Komjáthi Imre közölte: miközben a "bérből és fizetésből élő" Orbán Viktor baráti körét az foglalkoztatja, hogy cserélgesse yachtjait, a "mindennapi túlélésért küzdő" embereket az érdekli, hogy az árak elszabadultak, az infláció az egekben, a dráguló élelmiszerek megnehezítik az életüket. Már nemcsak a hús, hanem a zöldség is "többe kerül, mint a leves". Mikor fog a kormány ennek gátat szabni? - kérdezte az MSZP alelnöke.
    Nem kalácsot kértünk: kenyeret, esélyt - hangoztatta az ellenzéki politikus.
    A magyar álláskeresési járadék ideje és összege Európában az egyik legalacsonyabb, az MSZP azt akarja, hogy a tartamát emeljék 9 hónapra, az összegét pedig minimum 100 ezer forintra - mondta.
    "Természetesen a dicsőséges nagyurakat ez sem érdekelte, el voltak foglalva az urizálással, a vadászkastélyaikkal, a yachtjaikkal. Nemcsak becstelenek, de szívtelenek is" - fogalmazott.
    Komjáthi Imre szégyennek mondta, hogy a munkanélküli, bajba jutott emberek fele semmilyen állami segítséget nem kap. A járványhelyzetet a kormány "furkósbotként használja": nem segít, de "leveri azokat, akik jogos bérharcot szeretnének folytatni" - jelentette ki.
    A változásra csak ők a garancia, a dolgozók csak rájuk számíthatnak, ezért támogassák az előválasztáson a jelöltjeiket - kérte az MSZP alelnöke a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján.
 
 
 
Forrás:MTI 2021. július 31., szombat 10:09 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu