Gyógy-Ász
Hozzávalók: fű, fa ,láb és egy Ember
(Kovács Sándor természetgyógyász tanácsai)
Széles kis hazánkban sok az orvos. Nos, nem az éppen kivándorláson fejüket törő szakképzett orvostársadalomra gondolok. Nem. Azokra, akik végzettség nélkül gyógyítanak, lévén közelebb laknak, mint a tudással rendelkező doktorok, nincs rendelési idejük és egyébként is minek a papír, ha az ember mindent tudEzen személyek a buszon utaznak, a szomszédban laknak szomszéd néni képében, vagy éppen a családtagok között találunk rájuk, vagy éppen az orvosi rendelőben. Bármilyen bajunkra azonnali tanácsot tudnak adni, hiszen vagy volt már ilyen betegségük, vagy egy nagyon kedves ismerősük küszködött hasonló kórsággal, s  az, amit ő használt, az bizonyosan jobb, mint amit az orvos felír. Orvosból sok van. S, ha a természetgyógyász szót ejtem ki, akkor a lista bővül, tágul, s napról - napra nagyobb mennyiséget ölel magába. Emberi mennyiséget, mert itt minőségről még ne beszéljünk. Nincs értelme.
Természetgyógyász, gyógyító, kuruzsló, sámán…kinek végzettsége nem tartozik ezen foglalkozások valamelyikébe az sürgősen szégyellje el magát; mert itt valóban tömeges a létszám.
Vegyük csak sorra:- van, aki azonnali hatállyal tud javasolni egy teafélét köhögésre, lázra, hátfájásra, bármire, s némelyik valóban használ; ez a laikusok tábora néha-néha profi háttérrel.
 A veszélyesebb kör az, aki profinak vallja magát és mindenféle maga által készített teacsodákkal öblögetteti le a páciens gyomrából a gyomorsavat, vagy éppen ellenkezőleg, gyomorfekélyig fokozza a savtermelést. Hallhatunk meddő nőkről, akik csodateákat isznak már hónapok, évek óta, de a gólya nem reagál semmit. A profizmus szó mögött sok pénz, média hírverés, csodatévő történetekkel teli könyvek vannak; természetesen hihetetlen árakon. Lévén hihetetlen történetek mellé hihetetlen ár dukál.
 Létezik egy harmadik tábor is, kik nemcsak profinak tartottak, hanem azok is, nem maguk vallják ezt gyógyító tudásukról,  mások állítják róluk. A tudás pedig nem gyorstalpalva elvégzett tanfolyamokról, nem néhány szakirodalom elolvasásából ragadt rájuk, hanem hosszú évek tanulása során. Ez a tábor elég kicsiny, de érdemes keresni. No, nem újsághirdetésekben, nem: Halljuk valakinek a szájából, akit meggyógyított, annál hitelesebb fórum nincs.
 Én is egy ilyen száj kapcsán találkoztam az egyikkel. Kovács Sándornak hívják.
Voltak aggályaim az első találkozó előtt, vajon milyen karakter lesz? Vajon a mindent tudó természetgyógyász tekintetével néz-e le rám? Lesz-e valami , bármi amivel el akarja varázsolni a rendelőjébe belépőt?
Aztán megnyugodtam, mert a csengőszóra egy mindenféle sallangoktól mentes ember nyitott ajtót, kutyái kíséretében. A rendelőben pedig létezett az ember számára elvarázsoló tényező: annak az egyszerűsége. Megnyugodtam. Nincs csoda. Nincs varázslat. Csak beszélgetünk.
Kovács Sándor nem tartozik semmiféle gyógyászati kaszthoz, nem épít hálózatot, nem tart előadást, nem hirdeti magát, mégis megtalálják.
 A megtalálás hivatalos keretek között 1997 óta jöhet létre, mármint praktizálás hivatalos formában, mint természetgyógyász. Eme nem távoli időpont annak „köszönhető”, hogy azelőtt ez nem hivatalos úton történhetett, hiszen sarlatánként volt nyilvántartva, aki így gyógyított, s ha elkapták büntetés nélkül nem távozhatott.. ( De ez egy másik történet.)
A  hivatalos praktizálás előtt mi történt?
A történet régre nyúlik vissza, egészen gyerekkorig, ahol is némi nagyanyai segítséggel megismerkedik a Bükkel, s annak gyógynövényeivel. Ennek köszönheti a pályakezdést, s az azóta is kedvenc lelőhelyet: Létrástetőt.
Tapolcán talál egy füvesasszonyt, aki tovább bővíti az ismereteit. Az út egyenesen vezet Budapestre, ahol Dr. Szenthelyi Molnár István esperestől tanulja tovább a természet titkait, de nem csupán ismeretelsajátítás folyik, ajánlásokat is kap arra kinél és hogyan tovább. Így kerül Adonyba Szabó Lajos atyához, ki Európa szerte elismert szaktekintély. Soroljam még az oktatókat?
Sorolom: Dr. Bacsóka Pál (püspöki helynök Miskolcon), Dr.Wenninger Antal(indiai jógát tanul tőle Budapesten).
Nem válik egyoldalúvá a tanulás , megnézi a másik oldalát is a gyógyításnak: gyógyszerész technikusi végzettséget  szerez, s egy ideig gyógyszertárban dolgozik.
A másik vonal tanulási pályája nem szakad meg, Németországban folytatódik, ahol szerzetesektől tanul gyógynövénytant, reflexológiát.
Magyarországon több vizsgát tesz, mint az Országos Egészségnevelés Intézetben, vagy a z Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben.
Körbejárja az orvoslás néhány oldalát, s nem szakad el tőlük a mai napig sem. Saját rendelőiben, ami hol a MÁV Rendelőintézetben, hol a Tizes honvéd közben, s most már saját házában működik, végig orvosokkal, gyógyszerészekkel, más természetgyógyászokkal dolgozik együtt.
Úgy véli az orvos és a természetgyógyász  a maga eszközeivel gyógyít, ezek nem zárják ki  egymást, épp ellenkezőleg:kiegészítik.
Viszont akad, hogy megakad az orvostudomány, s akkor jöhet ő, az ő tudása.
Rendelőjének falán gyermekek képei, azon gyermekeké, akik nem születhettek volna meg, mert meddővé nyilvánították az anyát.
Nem azt mondja, hogy ez csoda, azt mondja, hozzon el minden orvosi papírt magával a páciens, mondja el, ki is ő valójábanmit szeret, mire érzékeny, mik a panaszok;  ő pedig elmondja mit egyen, mit igyon, mivel és hol támogassa meg sajátszervezetét, aztán lesz , ami lesz, jöhet aminek, vagy akinek jönnie kell. Nem azt mondja, hogy meggyógyít, azt mondja kezeli a meggyengült szervezetet, a többi a testen múlik.
Nem vallja, hogy benne, vagy a tudásában hinni kell, ahhoz, hogy bárki is meggyógyuljon, hogy jobban érezze magát, nem érdeklik a szkeptikusok. Számtalan esetben jött el duzzogva a beteg, legyen az férfi, vagy nő a rendelőjébe, mert a párja „elrángatta”, s ült duzzogva a természetgyógyász elé, miszerint ő semmit nem mond, ő semmit nem akar, hiszen ez az egész csak hókuszpókusz. Aztán levette a cipőjét, s megmasszírozták a talpát, s elmondták, hogy mi a baja, melyik szervei gyengék. Aztán a dac felengedett, a dacosnak jólesett a masszírozás, a dacosnak meglepetést okozott a tudás, a dacos egyik visszajáró lelke lett a rendelőnek.  
Nem kell hinni. El kell jönni. Nem sorolom fel mi mindennel találkozhat egy ember személyében a halandó, mert nagyanyáink ősi fokhagymaszagú gyógyításain túl, a gyógyfüvek megfelelő használatán felül, lehet itt keleti orvoslással, talpmasszázzsal, szén- dioxiddal teli kabinnal , miegymással találkozni…nem sorolom fel.
El kell jönni. Itt él mellettünk. Elve szerint a gyógynövények nem véletlenül élnek it mellettünk, az én elvem szerint meg ő az, aki nem véletlenül él itt mellettünk.
Vannak páciensek Németországból, Svájcból, Olaszországból, Hollandiából…nem sorolom fel az összes országot.
Kis hazánkból  budapestiek járnak hozzá, dunántúliak, miskolciak…nem sorolom fel valamennyi települést.
 Itt él mellettünk…Felsőzsolcán.

Ferencz I. Adrienn
 
 
Kovács Sándor elérhetőségei:
3561,Felsózsolca, Dózsa György utca 58.
Telefonon: 
06-70-3818851
A facebook oldalán: Gyógyforrás természetgyógyászat
e-mail: k.sandor@szinvaforras.hu
web   : miskolcitermeszetgyogyasz.eu
 

Tisztelt olvasó, most induló Gyógy-Ász rovatunkban rendszeresen közöljük 
Kovács Sándor természetgyógyász életmód tanácsait.Amennyiben hozzászólása,
kérdése van a cikkekben közölt gyógymódokkal és azok alkalmazásával kapcsolatban azt a hozzászólásban megteheti.A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie az oldalra.
Természetesen Kovács Sándor rendszeresen válaszol a feltett kérdésekre, illetve problémákra.

 
 


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu