Sport
Ejtőernyő nélkül ugrott le 730 méter magasból egy angol kaszkadőr
[origo]|2012. 05. 23., 23:16|Utolsó módosítás: 2012. 05. 23., 23:19
Nem mindennapi mutatványt hajtott végre Gary Connery angol kaszkadőr,

aki ejtőernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 730 méteres magasságból, és sértetlenül megúszta a zuhanást.
 
Connery a repülőmókusok módszerét vette át, a rágcsálók ugyanis vékony repülőhártyájuk segítségével tudnak vitorlázni a levegőben. Connery egy speciális overállt viselt, amivel a mókusokhoz hasonlóan tud siklani a levegőben, és a mostani ugrás előtt intenzíven edzett Svájcban és Olaszországban, ahol a hegyekben tökéletesítette a techikáját.
 
Végül 880 ugrás után jött el a nagy pillanat, amikor a délangliai Henley-on-Thame fölött ejtőernyő nélkül ugrott le 700 méteres magasságból. A kaland 35 másodpercig tartott, Connery majdnem 130 km/h-s sebességgel zuhant, ami 80-ra csökkent, amikor vitorlázni kezdett, és végül 24 km/h-s sebességgel landolt a 106 méter hosszú és 15 méter széles "kifutópályán", amit 18 600 papírdobozból készítettek elő a számára.

 
 
"Ez egy mindent elsöprő érzés, egyelőre egy másik világban érzem magam. Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült minden, a számításaim megfelelőek voltak, éreztem egy kis turbulenciát és néha "pattogtam" a levegőben, de a landolás kényelmesre sikerült. Ezek az overállok elképesztőek, egyáltalán nem veszélyesek, és amint látják, egy karcolás sincs rajtam" - nyilatkozta a feldobott Connery a repülés után. A 42 éves kaszkadőr 23 évesen lépett be a hadseregbe, ahol katonai ejtőernyősként szolgált, később belevágott a bázisugrásba is, többek között az Eiffel-toronyról és a London Eye nevű óriáskerékről is leugrott.

HIRDETÉS:játékot a játékboltból Gyereknapra!

 
Connery kaszkadőrként olyan filmekben vállalt szerepelt, mint az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, vagy a James Bond-sorozat huszadik darabja, a Halj meg máskor.

Forrás:origo.hu 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu